VARZA CALITA A LA DUO & PUI IUTE CU CIUPERCI , IN BAIE DE BORS , LA CUPTOR .






1.

  Varza cruda romaneasca, varza de Bruxelles, ciuperci Champingnion, ardei kapia tocat marunt, cimbru , piper, sare, cubulete de sunca afumata, zeama de varza murata.
Se amesteca toate acestea si se pun la foc , cu capac. Cimbrul se adauga inainte de a fi data la cuptor.
Se tine pe aragaz, la foc mic-mediu, vreo doua ore. Apoi se da inca o ora pe fundul cuptorului, la foc minim.
Gustul este ... de nedescris.
Se foloseste o "cratita tiganeasca" (cratita din fonta/aluminiu, fabricata de tigani , cumparata din targ) .









2.

     Pui iute cu ciuperci, la cuptor, in baie de bors, fara pic de ulei, piper, sare, boia iute, morcov, ardei kapia, ceapa, patrunjel verde .
Se aseaza puiul , ciupercile , ceapa si ardeiul kapia intr-un vas de sticla termorezistenta . Se condimenteaza (sare, piper, boia iute) si se da la cuptor.
Se acopera vasul din sticla termo cu folie metalica. Se da 2 ore la cuptor , la foc mic. Apoi se scoate folia si se mai lasa inca o ora la cuptor, la foc mic.
La urma se orneaza cu patrunjel verde.






POFTA BUNA !


* via *

VARZA CALITA A LA DUO & PUI IUTE CU CIUPERCI , IN BAIE DE BORS , LA CUPTOR .






1.

  Varza cruda romaneasca, varza de Bruxelles, ciuperci Champingnion, ardei kapia tocat marunt, cimbru , piper, sare, cubulete de sunca afumata, zeama de varza murata.
Se amesteca toate acestea si se pun la foc , cu capac. Cimbrul se adauga inainte de a fi data la cuptor.
Se tine pe aragaz, la foc mic-mediu, vreo doua ore. Apoi se da inca o ora pe fundul cuptorului, la foc minim.
Gustul este ... de nedescris.
Se foloseste o "cratita tiganeasca" (cratita din fonta/aluminiu, fabricata de tigani , cumparata din targ) .









2.

     Pui iute cu ciuperci, la cuptor, in baie de bors, fara pic de ulei, piper, sare, boia iute, morcov, ardei kapia, ceapa, patrunjel verde .
Se aseaza puiul , ciupercile , ceapa si ardeiul kapia intr-un vas de sticla termorezistenta . Se condimenteaza (sare, piper, boia iute) si se da la cuptor.
Se acopera vasul din sticla termo cu folie metalica. Se da 2 ore la cuptor , la foc mic. Apoi se scoate folia si se mai lasa inca o ora la cuptor, la foc mic.
La urma se orneaza cu patrunjel verde.






POFTA BUNA !


* via *