Imam bayildi ( A lesinat imamul)

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 5 rosii
  • 3 catei usturoi,
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml apa
  • boia
  • piper macinat
  • putina sare (si chiar putina Vegeta)
  • patrunjel verde


Preparare :

Vinetele se spala si se sterg.
Se taie cotorul,apoi fara a le decoji,se taie felii de la un cap la altul.
Feliile se presara cu putina sare si se lasa la scurs,cam 15 min.
In acest timp ceapa si rosiile se taie marunt.
Ardeiul se taie julien.
Feliile din exteriorul vinetelor se taie bucati mici.
Patrunjelul se taie marunt.
Dupa ce s-au scurs vinetele se tamponeaza cu prosoape de hartie si se prajesc 3-4 min,pe ambele parti in ulei de fl.soarelui.
Dupa prajire feliile de vinete se pun deoparte pe o farfurie.
Peste uleiul ramas,adaugam uleiul de masline si calim vinetele taiate marunt.
Dupa 5 min, adaugam ceapa si ardeiul capia.
Calim cam 5 min si adaugam rosiile si usturoiul zdrobit.
Stingem cu apa,suc de lamaie si condimentam cu piper macinat si boia turceasca.
Fierbem cam 10 min.
Adaugam zaharul,iar cand luam de pe foc adaugam patrunjel verde.

La jumatatea fiecarei felii de vanata,punem cate 2-3 linguri din compozitia de legume,iar cu jumatatea cealalta o acoperim.
Peste acesasta felie de vanata asezam alta felie de vanata cu aceeasi umplutura.
Feliile de rosii pastrate se frig pe gratar sau se prajesc 1 minut pe ambele fete dupa care le asezam deasupra vinetelor.
Se presara cu patrunjel verde.
Se serveste optional cu iaurt.

POFTA BUNA !

Imam bayildi ( A lesinat imamul)

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ardei capia
  • 5 rosii
  • 3 catei usturoi,
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml apa
  • boia
  • piper macinat
  • putina sare (si chiar putina Vegeta)
  • patrunjel verde


Preparare :

Vinetele se spala si se sterg.
Se taie cotorul,apoi fara a le decoji,se taie felii de la un cap la altul.
Feliile se presara cu putina sare si se lasa la scurs,cam 15 min.
In acest timp ceapa si rosiile se taie marunt.
Ardeiul se taie julien.
Feliile din exteriorul vinetelor se taie bucati mici.
Patrunjelul se taie marunt.
Dupa ce s-au scurs vinetele se tamponeaza cu prosoape de hartie si se prajesc 3-4 min,pe ambele parti in ulei de fl.soarelui.
Dupa prajire feliile de vinete se pun deoparte pe o farfurie.
Peste uleiul ramas,adaugam uleiul de masline si calim vinetele taiate marunt.
Dupa 5 min, adaugam ceapa si ardeiul capia.
Calim cam 5 min si adaugam rosiile si usturoiul zdrobit.
Stingem cu apa,suc de lamaie si condimentam cu piper macinat si boia turceasca.
Fierbem cam 10 min.
Adaugam zaharul,iar cand luam de pe foc adaugam patrunjel verde.

La jumatatea fiecarei felii de vanata,punem cate 2-3 linguri din compozitia de legume,iar cu jumatatea cealalta o acoperim.
Peste acesasta felie de vanata asezam alta felie de vanata cu aceeasi umplutura.
Feliile de rosii pastrate se frig pe gratar sau se prajesc 1 minut pe ambele fete dupa care le asezam deasupra vinetelor.
Se presara cu patrunjel verde.
Se serveste optional cu iaurt.

POFTA BUNA !